lauantai 8. maaliskuuta 2014

Onnistuminen (Loppuehdotus 7)

Ajaessaan autolla kotiin golfreissulta Esa ajattelee kuumeisesti Pasin kanssa käymäänsä keskustelua. Ensimmäistä kertaa sen jälkeen kuin hän oli yli puoli vuotta sitten kuuntelemassa Marjan esitystä, Esa tuntee olevansa oikeasti valmis keskittymään muutokseen täysillä. Hän päättää soittaa Marjalle heti maanantaiaamuna töihin päästyään.

Marja on positiivisesti yllättynyt lopetettuaan puhelun Welcome Health -yrityksen johtajan Esan kanssa. He ovat käyneet pitkän keskustelun Esan yrityksen tulevaisuudesta, ja Marja uskoo heidän saavan tällä kertaa hyviä tuloksia aikaan, sillä Esa vaikuttaa aidosti motivoituneelta.
Kuvan lähde
Kun Marja saapuu Esan työhuoneeseen, on paikalla jo paljon ihmisiä juttelemassa rennosti kahvikupit kädessä. Marja tervehtii Johannaa, ja esittäytyy muille paikallaolijoille. Marja ja Esa ovat kutsuneet tapaamiseen edustajia ICT-yksiköstä sekä myynti- ja tuotekehitysyksiköstä. Paikalla on yksikköjen päälliköt ja lisäksi työntekijöitä. Pian Esa kävelee sisään huoneeseen, tervehtii kaikkia ja pyytää hiljaisuutta.

– Olen kutsunut teidät kaikki tänne erittäin tärkeästä syystä. Täällä alkavat tästä edespäin puhaltaa uudet tuulet. Meidän täytyy muuttaa työskentelytapojamme sellaisiksi, että viestintä eri yksiköiden välillä toimii. Marja Ketomaa on täällä konsulttina auttamassa meitä tässä muutoksessa kohti työtapaa jota kutsutaan parvityöksi. Ensimmäinen askel on nyt muodostaa työryhmä, jonka jäsenistä tulee parven ydinjoukko. Ryhmän vastuulla on kehittää valittuja toimintatapoja eteenpäin, ja motivoida muut mukaan uusiin toimintamalleihin. Jokainen työryhmään kuuluva saa asianmukaisen lisän palkkaansa. Toivon että te kaikki täällä olevat liittyisitte tähän työryhmään, mitä mieltä olette?

Esa hymyilee yleisönsä varovaiselle päännyökytykselle ja jatkaa.

– Hienoa. Ensimmäiseksi olisi tarkoitus nyt sitten pohtia yhdessä keskustelemalla näitä meidän ongelmia, ja päätyä ratkaisuihin siitä, miten alamme edetä.

Puolen vuoden kuluttua työryhmän perustamisesta Esa on pyytänyt Pasin taas pitkästä aikaa pelaamaan golfia. Tällä kertaa Esa tahtoo kertoa ystävälleen, miten hyvään suuntaan asiat ovat yrityksessä muuttuneet. Hän haluaa myös kiittää Pasia siitä, että puoli vuotta sitten juuri tämä sai motivoitua Esaa muuttamaan johtamistapojaan.

– Päätin siis muuttaa omia johtamistapojani, ja lähdin liikkeelle vastuun jakamisesta eteenpäin työryhmälle ja muille työntekijöille. Radikaalein muutos oli kömpelöksi todetun pilvipalvelun uusiminen kokonaan. Vetovastuun annoin ICT-yksikölle, ja kehittämiseen osallistuivat aktiivisesti myös muiden yksiköiden työntekijät. Työntekijöiden luottamus palasi nopeasti sen jälkeen, kun osoitin itse luottavani heihin.

– Viestinnän kehittämiseksi otimme käyttöön pikaviestipalvelun sekä vuorovaikutteisen projektityökalun. Pikaviestipalvelua olemme käyttäneet reaaliaikaiseen kommunikointiin, se on osoittautunut käteväksi tavaksi vaihtaa informaatiota nopeasti ajasta ja paikasta riippumatta. Projektityökalu toimii kaikkien yhteisenä alustana, jossa voidaan päivittää aikatauluja, käydä keskusteluja ja tuoda esimerkiksi uusia ideoita kaikkien näkyville. Sen avulla olemme esimerkiksi pystyneet tehokkaammin kehittämään tuotteitamme asiakkaiden toiveita vastaaviksi, kun asiakaspalveluyksikön työntekijät voivat sujuvasti jakaa saamaansa palautetta suoraan tuotekehitys- ja ICT-yksikölle.

– Lisäksi otimme käyttöön myös ICT-yksikön ehdottamat viikkopalaverit. Aamupäivän palavereihin tulevat paikalle tulevat kaikki, ja palaverissa käydään yhdessä läpi eri yksiköissä edellisellä viikolla ilmenneitä ongelmia ja tulevan viikon työtehtäviä.

– Yrityksemme toiminta on tehostunut todella paljon. Nykyään tuntuu että saamme paljon enemmän aikaan lyhyemmässä ajassa ja halvemmalla. Kukaan työntekijöistä ei haluaisi palata enää vanhaan malliin. Lisäksi yrityksen yhteisöllisyys on kasvanut huimasti, sillä vaikka eri yksiköissä työskentelevät työntekijät eivät välttämättä joka päivä näe toisiaan kertaakaan, niin meillä on yhteinen virtuaalinen tila, jossa voimme käydä asiallisen keskustelun lisäksi myös kahvihuonekeskustelua.

Esa lopettaa kertomuksensa ja hymyilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei

Olet tervetullut kommentoimaan blogejamme. Kommentointitekstit julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Ahkerin ja monipuolisesti eri näkökulmista parvityöskentelyä ja sen johtamista kommentoiva tulee saamaan mukavan yllätyslahjan parvitarinan julkaisemisen edetessä.

Viihtyisiä lukuhetkiä blogimme parissa.

T. Janne, Juhana & Katri