maanantai 10. maaliskuuta 2014

Uusi parvi (Loppuehdotus 8)

Esa tarttuu puhelimeen, sillä joskus on suomalaisen miehen on myönnyttävä. Esa soittaa puhelun Ketomaalle. Tästä tämä lähtee! 

- Ajattelin, jos yritettäisiin vielä. Mitäs sanot siitä, että järjestetään tiimipäivä, jossa työntekijät saavat itse määritellä ongelmansa. He voivat ryhmissä ehdottaa ratkaisuja. Työntekijät saavat yhdessä opetella verkon mahdollisuuksia, tutustua niihin ja opettaa toisiaan.

- Esa, nyt olet asian ytimessä. Anna palaa!

Esa järjestää tiimipäivän, jonka aikana työntekijät voivat hetkeksi jättää tavanomaiset asemansa ja unohtaa päivittäiset tehtävänsä. He pääsevät vaikuttamaan uuden yrityskulttuurin kehittämiseen. Työyhteisössä muodostetaan nyt parvia, aluksi vaikka yhdeksi päiväksi.

Kuvan lähde
Työntekijät jakautuvat ryhmiin pohtimaan, miten yrityksen viestintätapoja voidaan keventää ja sujuvoittaa. Kukaan ei pidä sähköpostitulvasta, ja kaikki työntekijät ovat kyllästyneet puhumaan jatkuvasti puhelimessa.

Tiimipäivässä henki on hyvä, ja toimistoista kantautuu erittäin luovia ideoita. Yrityksen toimintakulttuurissa niitä ei ole ennen sanottu ääneen.

Yhteisten tavoitteiden muodostuminen on yhteisön peruslähtökohta. Esan työyhteisössä pyritään ratkaisemaan viestintätapojen ongelmat. Koska tehtävän ratkaisu tuo hyvää koko työyhteisölle, ryhmien jäsenet tuntevat vastuuta ja sitoutuvat vahvemmin.

Päivän päätteeksi ryhmät esittelevät kehittelemiään keinoja työtovereilleen. Yhteisen kokemuksen myötä henkilökunnan keskinäinen luottamus on vahvistunut, ja työntekijät ovat valmiita avoimempaan viestintäkulttuuriin.
Työskentelyä seurannut Marja ojentaa Esalle kättään päivän päätteeksi, mutta silminnähden liikuttunut Esa kahmaiseekin Marjan lämpimään rutistukseen kiitokseksi tehdystä työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei

Olet tervetullut kommentoimaan blogejamme. Kommentointitekstit julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Ahkerin ja monipuolisesti eri näkökulmista parvityöskentelyä ja sen johtamista kommentoiva tulee saamaan mukavan yllätyslahjan parvitarinan julkaisemisen edetessä.

Viihtyisiä lukuhetkiä blogimme parissa.

T. Janne, Juhana & Katri